Flygtninge

Flygtninge

Mere end 60 millioner mennesker er i dag på flugt på verdensplan. Det er det højeste niveau siden 2. verdenskrig. Verdenssamfundet har et ansvar for at hjælpe så mange flygtninge som muligt og give dem et sikkert opholdssted, så længe konflikten i hjemlandet varer.

DSU mener, at det nuværende asylsystem er grundlæggende inhumant og usympatisk. Retten til at søge asyl spontant motiverer hvert år tusindvis af flygtninge til at krydse Middelhavet i små både og faldefærdige joller. Mange dør. Det kan vi ikke være bekendt. Derudover tjener menneskesmuglere fedt på at transportere flygtninge illegalt gennem Europa.

DSU vil have et nyt og humant flygtningesystem, der sikrer, at ingen flygtninge skal sætte livet på spil for at komme i sikkerhed. Derfor vil vi afskaffe muligheden for spontan asylansøgning og i stedet oprette modtagelejre i Nordafrika via internationale organisationer som FN eller EU. Flygtningene skal søge asyl i modtagelejrene, og hvis en flygtning alligevel krydser Middelhavet, skal personen transporteres tilbage til Nordafrika og placeres i modtagelejren. Herfra skal flygtningene fordeles som kvoteflygtninge.

DSU går ind for, at Danmark igen skal tage kvoteflygtninge. Kvoteflygtninge er udvalgt af FN som de allermest udsatte flygtninge. Det er gravide, syge, børn, handicappede og mennesker, der er truet på baggrund af deres seksualitet.

Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark, har en afgørende betydning for, om integrationen lykkes. Derfor går DSU ind for en fast udlændingepolitik, hvor vi har tilstrømningen af flygtninge under kontrol.