En ny start for Danmark: Nu får Danmark en ny regering

En ny start for Danmark: Nu får Danmark en ny regering

Sent tirsdag aften kunne Mette Frederiksen sammen med Pia Olsen Dyhr (SF), Pernille Skipper (EL) og Morten Østergaard (RV) fremlægge en politisk aftale, der skal danne grundlag for en ny socialdemokratisk mindretalsregering. Og DSU kan sagtens være meget tilfreds.

Frederik Vad Nielsen: Hit med pengene og hold kæft!

Bakker man ikke op om konsensus-kursen i kulturpolitikken, skal man ifølge dele af kulturlivet holde sin kæft. For mig at se er det den direkte vej til at undergrave opbakningen til en statsligt finansieret kulturpolitik.

Twerk Queen: Elsk din krop!

Skønhedsidealerne og præstationskulturen er skabt af kapitalismen. Her er det vores generations opgave at bryde med presset. DSU’eren har mødt Twerk Queen Louise Kjølsen til en snak om kropsidealer, præstationspres og sociale medier.

Kvinder, tag magten!

DSU’eren har mødt politisk kommentator Søs Marie Serup til et interview om hendes nye bog: “Da kvinder tog magten”. Bogen er en samtale mellem otte kvinder født i 1940’erne, der alle har haft stor politisk magt.

Denne oplevelse er noget, jeg kan tage med videre

I slutningen af januar blev DSU og Socialdemokratiet det største parti ved Skolevalget for allerførste gang. 120 debatlystne DSU’ere var med i kampen for en mere socialdemokratisk ungdom. DSU’eren har mødt Mille Kristensen, som var en af dem, der for første gang sprang ud i debattens svære kunst.

Wermelin og Langhoff: Pionererne brød glaslofterne ned

DSU’eren har mødt podcastaktuelle Lea Wermelin og Rasmus Horn Langhoff til en snak om ligestilling i Danmark. Og om de kvinder, der gik forrest, så vores generation kunne starte kampen ét skridt længere fremme.

Boss Ladies vil nedbryde fordomme

DSU’eren har mødt kvinden bag Boss Ladies, Nina Groes, til en snak om de udfordringer, kvinder i byggebranchen oplever, og som afholder unge kvinder fra at gå den vej.

Hvis der skal en revolution til, så skal jeg fandme nok starte den!

Mette Schak Dahlmann er kvinde, lesbisk og håndværker. Men det har været svært for hende at slå til i sit fag og føle sig velkommen på byggepladserne. Derfor har hun taget kampen op mod fordomme og dårligt arbejdsmiljø i et håndværksfag, der er domineret af mænd.

Metal Ungdom: Lad os gøre op med kønsroller på arbejdsmarkedet!

Danmark trænger til et opgør med det kønsopdelte arbejdsmarked, hvor mændene er ansat i de hårde, fysiske jobs og kvinderne i omsorgsfagene. For selvfølgelig kan en mand være sygeplejerske. Og selvfølgelig kan en kvinde være industritekniker. Læs, hvad Thomas Skriver Jensen, formand for Metal Ungdom, mener om det kønsopdelte arbejdsmarked.

Her kan du møde DSU’s forbundsformand 1. maj 2019

DSU’s forbundsformand, Frederik Vad Nielsen, har et stramt program på Arbejdernes Internationale Kampdag. Faktisk skal han holde hele seks taler forskellige steder i København og på resten af Sjælland. Se her, hvor du kan møde ham.

Frederik Vad Nielsen: Den grønne omstilling kører i slæbegear

Forbundsformandens klumme: En ny regering skal både levere grønne og sociale fremskridt. Det vil DSU kræve og kæmpe for! Det kræver mere bæredygtig produktion i landbruget, grønnere offentlig transport og en udfasning af benzin- og dieselbiler. Derudover skal der investeres massivt i forskning.

DSU maler Europa rødt

DSU i Europa: På Young European Socialists’ 14. kongres i Helsinki blev der vedtaget masser af DSU-politik, og en DSU’er blev valgt til den øverste ledelse i YES.

Anna Libak: Europas trone er tom – Skal populisterne overtage den?

Hendes diagnose er klar: Efter den kolde krigs afslutning lod Vestens politikere en globalistisk ideologi spire. Den var baseret på venstrefløjens tro på diversitet og højrefløjens tro på markedet, der tilsammen skabte forestillingen om en global landsby. Men nu slår globalismen revner. Og populisterne står klar i kulissen. DSU’eren har interviewet Anna Libak.

Formandens klumme: Politiske løsninger skaber forandringen!

I en tid, hvor vores generation slår danmarksrekord i stress, angst og depression, er der mere end nogensinde før brug for, at unge søger forpligtende fællesskaber i kampen for at skabe en bedre verden. Det er strukturelle løsninger på politisk niveau, der driver forandringen – ikke mig-kultur, selfies og politisk forbrug.

DSU blæser til kamp mod Danske Bank

Både i Aarhus og Fredericia har DSU været på gaden for at gøre opmærksom på den grådighed, der tydeligt ses hos Danske Bank. Det udspillede sig i aktion på gågaden i byerne og foran Danske Bank for at vise utilfredsheden med bankens hvidvask af penge i den estiske filial og gøre kunder og forbipasserende opmærksomme på, at Danske Bank forbryder sig mod samfundets tillid.

Jens Jonatan og Netavisen Pio: Opmærksomhed er prisen for succes

Det danske mediebillede er mørkeblåt, og derfor er der brug for  Netavisen Pio til at tippe vægtskålen en smule i den retning, der skaber mindre ubalance. DSU’eren har mødt chefredaktør Jens Jonatan Steen til en snak om, hvilken plads i mediebilledet Netavisen Pio udfylder.

Peter Falktoft i ilden

Danmarks Radio bliver straffet for at lave godt indhold. Og så skal politikerne – ikke forbrugerne – tage ansvar for verdens udfordringer. DSU’eren har sat Peter Falktoft i stævne til en snak om medieforlig, journalistik og politisk ansvar.

Har en ny form for partipresse set dagens lys?

Artikel af Johan Müller og Julie Steenbuch Holt Dansk Folkeparti lancerede for to måneder siden deres nye medie DitOverblik. Mediet er 100 procent ejet og udgivet af Dansk Folkeparti. DSU’eren har talt med chefredaktøren om forholdet til partiet og den journalistik,...

Forandring handler ikke kun om økonomi – også kreativitet!

I kølvandet på en benhård kommunalvalgkamp manglede DSU Holbæk et nyt projekt at kaste sig over. Inspireret af den nationale klimadagsorden, der har præget hele DSU i det seneste halvår, har de skabt deres eget forandringsprojekt ‘Holbæk – Grønnere for dig’. DSU’eren møder Ingrid og Signe til en snak om projektet.

Til kamp for demokrati og fred på Filippinerne

DSU har i flere år haft et stærkt partnerskabsprojekt med sin filippinske søsterorganisation, Akbayan Youth. I år har vi, Cari og Dastan, været så heldige at være næste runde af ungdomsledere i projektet, som går under navnet “Youth For Sustainable Change 2.0”.

Oliver sikrede kanalrundfarten overenskomst

Hen over sommeren var Københavns kanalrundfart truet af strejke. Medarbejderne hos Canal Tours måtte acceptere lave lønninger og dårlige arbejdsforhold. Dét fik HK til at rejse overenskomstkrav og true med konflikt. DSU’eren har mødt arbejdsmiljø-repræsentanten, der satte overenskomstkampen i gang.

DSU er klar til valg!

Det syder og bobler i DSU. Siden sommerferien har organisationen kørt valgkamp i hele landet, og overalt vil unge mennesker blive tilbudt at komme med i #EnNyStartForDanmark!

Vi skal dannes – også gennem hele livet

John Meinert Jacobsen, som er direktør i AOF (Arbejdernes Oplysningsforbund), mener, at det er vigtigt at blive dannet gennem hele livet. Men han taler ikke om den gammeldags form for dannelse, hvor man kan Oehlenschläger og latinske gloser udenad. Dannelse for ham er, at man dannes i mødet med andre mennesker, og at denne dannelse er noget af det vigtigste for vores samfund.