Artikel af Johan Müller og Julie Steenbuch Holt

Dansk Folkeparti lancerede for to måneder siden deres nye medie DitOverblik. Mediet er 100 procent ejet og udgivet af Dansk Folkeparti. DSU’eren har talt med chefredaktøren om forholdet til partiet og den journalistik, mediet producerer.

Det er en kølig efterårsformiddag i indre København, da DSU’eren møder Steen Trolle, chefredaktøren for Dansk Folkepartis nyligt lancerede medie Dit Overblik. Mediet promoverer sig selv som værende et borgerligt-nationalt nyhedsmedie, der har særligt fokus på den borgerlige-nationale dagsorden, mens redaktionen arbejder uafhængigt af Dansk Folkeparti. Chefredaktør Steen Trolle forklarer, at mediets uafhængighed kan defineres sådan, at redaktionen i det daglige arbejder uden indblanding fra partiet.

“Jeg beslutter, hvad der bliver lagt op, og det er helt op til mig, hvilke historier jeg vil lave. Jeg laver dem med udgangspunkt i, hvem mine læsere er, og det er jo typisk nogle, der interesserer sig for den borgerlige-nationale dagsorden”, siger Steen Trolle, der samtidig understreger, at hans præmis for at tiltræde stillingen som chefredaktør var, at redaktionen ikke er medlemmer af Dansk Folkeparti.

FORSKELLIG VIRKELIGHEDSOPFATTELSE

Når man kigger ned over DitOverblik.dk, er det tydeligt, at artiklerne primært fokuserer på dagsordener, hvor Dansk Folkeparti har en fremtrædende rolle eller holdning, såsom EU, indvandring og udenlandsk arbejdskraft. Men Steen Trolle slår fast, at Dit Overblik skal ses som et supplement til nyhedsdækningen af dagsordner og vinkler, der ikke bliver dækket i andre medier.

“Som udgangspunkt skal man ikke kun læse Dit Overblik. Så vil man få et meget lille billede af den store virkelighed”, siger han. Formålet med Dit Overblik er altså at skrive historier til dem, der interesserer sig for den borgerlig-nationale dagsorden. Steen Trolle lægger ikke skjul på, at sitet er til for Dansk Folkepartis medlemmer og vælgere og udspringer af behovet for en anden dækning af nogle dagsordner. Ifølge Steen Trolle mangler der både mere, men også en kritisk dækning af EU.

NEMMERE AT FÅ DANSK FOLKEPARTI I TALE

Der skal ikke skimmes igennem mange artikler på Dit Overblik, før det bliver tydeligt, at politikere fra Dansk Folkeparti kommer meget til orde. Det forklarer Steen Trolle med, at de tipper ham, og at det simpelthen er nemmere at få dem i tale.

“Jeg tror i høj grad, at jeg bliver betragtet som partipresse, så jeg må bare konstatere, at det er langt sværere for mig at få politikere fra andre partier til at snakke med mig. Henvender jeg mig til en fra Dansk Folkeparti, bliver jeg kontaktet med det samme”, siger Steen Trolle. Han tilføjer, at han godt forstår, at andre politikere vurderer, at de kan bruge deres tid smartere end på at tale med ham.

FAIR OG PÅLIDELIG JOURNALISTIK

Selvom Dit Overblik har et særligt fokus på bestemte områder, så er det fair, pålidelig og troværdig journalistik, forsikrer Steen Trolle os om.

“Det er troværdigt på den måde, at jeg faktatjekker alt, og hvis jeg bliver gjort opmærksom på, at jeg har skrevet noget, som ikke er korrekt, så retter jeg det. Uanset hvilken artikel I kigger på, så er det skrevet i en nøgtern, journalistisk tone. Det kommer jo fra mit journalistiske ophav”, siger han. Ifølge Steen Trolle kan man altså stole på den journalistik, som Dit Overblik udgiver, selvom der bevidst er taget en masse fravalg. Men er der ikke også det hos de landsdækkende medier?