I oktober måned afholder Young European Socialists (YES) deres 16. kongres. I dag har næstformand for DSU’s Internationale Udvalg, Sofie Amalie Stage, meddelt, at hun stiller op til posten som generalsekretær i YES. Om sit kandidatur til posten, fortæller Sofie Amalie Stage:

“Os unge er fremtiden og jeg tror på, at hvis vi skal lykkes i kampen mod udemokratiske kræfter og højreekstremismen i Europa, skal vi styrke socialdemokratiske organisationer. Jeg tror på, at de bedste samfund er født ud af socialdemokratiske værdier – værdier som; solidaritet, viljen til at sikre, at de rigeste bærer det tungeste læs i velfærdssamfundet, så vi kan løfte den nederste del af samfundet. Frihed, troen på, at frihed er når alle har de samme muligheder, uanset hvor du kommer fra. Lighed, fokus på lighed mellem køn og folket generelt, for ingen mennesker har en lavere værdi i samfundet, uanset køn, seksualitet eller hudfarve.”

Vi må og skal styrke hinanden som socialister og demokrater, så vi står stærkest

Rundt omkring i Europa ser vi lande, hvor demokratiet og menneskerettigheder er på tilbagetog, og hvor højreekstremismen vokser frem. Det kræver stærke socialdemokratiske organisationer at vende udviklingen.

“Demokrati bliver netop nu bekæmpet lige her i Europa. Vi må ikke tage det for givet. Nu, mere end nogensinde i vores livstid, er det vigtigt at kæmpe for en stabil demokratisk fremtid”, siger Sofie Amalie Stage, som fortsætter:

“Netop derfor stiller jeg mig selv til rådighed som generalsekretær i YES. Vi må og skal styrke hinanden som socialister og demokrater, så vi står stærkest. På samme tid skal vi sikre en platform hvor unge politiske aspiranter kan gro. Når vi styrker mulighederne for unge socialdemokratiske politikere og forandringsagenter, styrker vi en lysere fremtid.”

YES er en paraplyorganisation for unge, socialdemokratiske organisationer i hele Europa.

For yderligere information kontakt Sofie Amalie Stage på tlf.: 28 94 61 87 eller på mailadressen sofieamaliestage@gmail.com.