Traditionen tro lancerer Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) en sjov og morsom filmplakat i forbindelse med folketingsvalgkampen. Dette års filmplakat er inspireret af Mamma Mia-filmene, og budskabet er fuldstændig klart:

”Glæd dig til opfølgeren af den anmelderroste “Regeringen Mette Frederiksen 1.0”! Forvent et charmerende gensyn med klassikere som “Gimme! Gimme! Gimme! Mere Velfærd til Folket”, “I Have A Dream of Klimaneutralitet inden 2050” og “Thank You for the Arne-Pension – Don’t Shut Me Down”.

Men gør dig også klar til nye bangere som “Money, Money, Money ska’ ik’ kun være Funny in a Rich Man’s World”, “(Don’t) Take A Chance on Søren” og “Don’t look into Ellemanns liberale eyes ”, MEN “Lay all Your Votes on Mette.”

Igen i år er Mette Frederiksen og medlemmer af regeringen hovedpersoner på DSU’s filmplakat, hvilket ikke er tilfældigt ifølge DSU’s forbundsformand, Katrine Evelyn Jensen:

”DSU’s filmplakater har før i tiden været ret hårde mod vores politiske modstandere – især Lars Løkke, der var portrætteret på et bjerg af øldåser i 2015. Men ligesom ved sidste folketingsvalg holder DSU igen bolden på egen banehalvdel. Det gør vi fordi, at vi synes, at Mette Frederiksen og DSU-regeringen har gjort det eminent. Det vil vi gerne hylde med denne filmplakat i stedet for at spilde tid på modstandere, der vil gå den forkerte vej med Danmark.”

DSU’s filmplakat er en tradition, der går helt tilbage til 1980’erne med Anker Jørgensen som statsminister, der i sin tid blev portrætteret som ’Anker Bond’. Sidenhen har DSU’s filmplakater haft et oftest negativt fokus på politiske modstandere – med undtagelse af folketingsvalget i 2019. Blandt andet i vores udgave af ”Dirty Dancing” og ”Titanic”, hvor hovedrollerne blev spillet af Pia Kjærsgaard og Anders Fogh. Lars Løkke har også stået for skud blandt andet i vores portræt af ”Klovn – The Movie” og ”Game of Thrones”.

Valget om at udskifte politiske modstandere med socialdemokratiske politikere på filmplakaten har været helt bevidst:

”Selvom vores filmplakater er morsomme og satiriske, så er de også politiske. Mette Frederiksens regering er den grønneste, vi nogensinde har haft. Vores samfund er blevet mere retfærdigt de seneste tre år. Det må vi ikke sætte over styr. Derfor er plakaten også lavet med den fortælling og det budskab, at Mette Frederiksen skal fortsætte i spidsen for Danmark – derfor titlen ’Mamma Mette – Here We Go Again’”, udtaler Katrine Evelyn Jensen.

Filmplakaten kan bestilles på DSU’s hjemmeside www.dsu.net.

Mød DSU på Nørreport Station allerede nu og frem på formiddagen eller fra kl. 15.00 på Kultorvet, hvor vi uddeler filmplakaten. DSU’erne vil også være at finde på gader og stræder i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Odense, Svendborg, Nyborg, Slagelse, Holbæk, Hillerød, Gladsaxe og Ballerup, hvor alle kan få et gratis eksemplar med hjem.

For yderligere information kontakt DSU’s forbundsformand, Katrine Evelyn Jensen, på tlf.: 26 12 58 58 eller på mailadressen kej@dsu.net.