Indlæg af Thomas Skriver Jensen og Morgan Krüger. Henholdsvis formand for Metal Ungdom og forbunndssekretær i DSU. Indlægget er oprindelig bragt i Politiken den 30. april. 

Alt for mange diskussioner i den offentlige debat handler om hovedstadsproblemer og elitært navlepilleri. Vi trænger til medier, der går mere op i at belyse almindelige menneskers liv, og som ikke mindst sætter de problemer, som manden og kvinden på gulvet oplever, til debat.

Derfor bør arbejderbevægelsen udvide deres portefølje af medier og byde ind på FM4 – båndet, hvor Radio24syv i øjeblikket ligger.

Vi kommunikerer som aldrig før på sociale medier som Facebook og Twitter, hvor hver eneste dansker efterhånden kan være sin egen publicist. Det stiller højere krav til os i arbejderbevægelsen; særligt i disse tider, hvor mediebilledet er præget næsten udelukkende af højreorienterede mediehuse, der i deres dødskamp mod hinanden presser sig selv til det yderste for at overleve.

For os, der insisterer på vigtigheden af stærke fællesskaber, er der trange kår for at få sine budskaber ud i det uoverskuelige virvar af artikler, opdateringer, YouTube-videoer, blogs, reportager, tweets m.m.

TV 2 forsøger med deres nye Echo-koncept at lave et format, som unge i højere grad gider bruge, og Danmarks Radio fylder en stor del af deres Facebook-feed op med mere eller mindre sjove videoer fra DR 3 og P3.

Arbejderbevægelsen bør gå forlæns ind i fremtiden og etablere et nyt mediehus, der kan byde på at drive public service-radio gennem FM4-båndet – og som derudover kan producere podcasts, videoer til sociale medier og generelt have en yngre og mere let spiselig kommunikationsstil.

Vi må anerkende, at arbejderbevægelsen langtfra når alle unge mennesker med fagbladene. Og i en verden, hvor folk får flere og flere af deres nyheder gennem sociale medier, er det vigtigt, at kommunikationsstrømmen her bliver fyldt op med nyheder, der tager udgangspunkt i dagsordener, som er vigtige for almindelige danskere.

Arbejderbevægelsen bør derfor etablere en radio og et mediehus, hvor det handler om at lade folket komme til orde. Vi kan få et medie, der ikke går op i clickbait, og som ikke altid leder efter de mest yderliggående synspunkter i en debat, i stedet for at finde det, der samler os som land.

Et medie, der ikke søger debattører, som blot kører frihjul med det ledige standpunkt for at gøre sig interessant – men i stedet finder debattører, der repræsenterer andre end sig selv, og som skal stå til ansvar over for et fællesskab.

Med denne satsning kan arbejderbevægelsen skabe en medieplatform, der rapporterer fra almindelige danskeres hverdag i stedet for at rapportere om tingenes tilstand fra en central placering i København.

For hvis kommende generationers medieforbrug ikke skal blive endnu mere fragmenteret, end det er i dag, så handler det om at skabe et nyt sted, hvor vi kan samles om dagens nyheder, underholdning og beretninger fra hverdagen.