I den forgangne weekend kickstartede Danmarks Socialdemokratiske Ungdom en national forårskampagne under overskriften ”Sammen ud af corona”.

Her blev der afholdt kampagne-kickoff i fem af DSU’s distrikter – nærmere bestemt DSU København, DSU Nordsjælland, DSU Sjælland, DSU Fyn og DSU Midtjylland. De forskellige kampagne-kickoffarrangementer blev afholdt udendørs med fysisk fremmøde – naturligvis inden for de gældende corona-retningslinjer for foreningslivet. Dog måtte DSU København – på selve dagen – beslutte sig for at afholde det online i stedet, da et snevejr pludselig tog over i landets hovedstad.

I forbindelse med forårskampagnen er der nedsat en ambassadørgruppe på 13 DSU’ere, der kan kalde sig for kampagneambassadører. To af dem er Nicklas Langer fra DSU Odense og Ronya Kanat fra DSU Amager.

Unge skal stærkere ud på den anden side

Både Nicklas Langer og Ronya Kanat fremhæver kampagnens fokus på unge.

”Det er en rigtig vigtig kampagne, der handler om, hvordan vi kommer bedst ud af coronakrisen – men også hvordan unge bliver prioriteret”, siger Nicklas Langer.

”Den nye kampagne skal sætte fokus på de udfordringer, vi som unge har oplevet under corona, og hvordan vi kommer bedst tilbage til en normal hverdag, så vi ikke taber en masse mennesker. Den skal bygge på dialog med unge, så vi kan forstå, hvad unge har gået igennem i en svær tid”, siger Ronya Kanat.

Hvad er det vigtigste budskab i kampagnen?

”Det er helt klart, at vi skal have mere fokus på sociale aktiviteter på folkeskoler og ungdomsuddannelser. De spiller en vigtig rolle i forhold til at styrke unges trivsel i kølvandet på coronakrisen. Derudover ved vi, at antallet af fritidsjobs for unge desværre er faldet. Jeg synes, at DSU’s forslag om en fritidsjob-garanti til unge er rigtig godt og utrolig vigtigt”, siger Nicklas Langer.

DSU’s forslag om en fritidsjob-garanti til unge er utrolig vigtigt

Ronya Kanat mener, at det vigtigste budskab faktisk kan findes i kampagnens overskrift:

”Det vigtigste budskab er, at vi er sammen om det her. Vi har alle været ramt forskelligt, nogle hårdere end andre. Men vi har alle været ramt, så vi står i samme båd. Derfor skal vi sammen finde ud af, hvordan vi bedst kommer ud på den anden side af coronakrisen”, siger hun.

Ambassadørernes rolle

Som ambassadør har man et stort ansvar for kampagnen. Dermed spiller Nicklas Langer og Ronya Kanat en afgørende rolle i forhold til at sikre, at kampagneindsatsen kører på skinner. Men de skal også skabe gejst og motivation blandt medlemmerne i deres respektive distrikt.

”Når man er ambassadør, har man et ansvar for at aktivere så mange DSU’ere i ens lokalafdeling og distrikt som muligt. Man skal være kampagnens ansigt udadtil. Jeg sagde ja til at være ambassadør, fordi jeg synes, at kampagnen er fed, og fordi det var en god mulighed for at møde og arbejde sammen med nogle andre DSU’ere fra alle dele af Danmark”, fortæller Nicklas Langer.

Ronya Kanat er enig. Hun mener i det hele taget, at DSU rammer hovedet på sømmet med denne kampagne.

Lige meget hvem man er, så er alle unge ramt af coronakrisens konsekvenser på den ene eller anden måde

”Som ambassadør skal jeg være med til at sørge for, at kampagnen bliver en succes. Og så skal vi (ambassadørerne, red.) skabe en masse kampgejst til andre medlemmer, så de kan se, hvor fed denne kampagne er”, siger hun og fortsætter:

”Jeg blev selv kampagneambassadør, fordi jeg synes, at den her kampagne er sindssygt vigtig. For lige meget hvem man er, så er alle unge ramt af coronakrisens konsekvenser på den ene eller anden måde – mig selv inklusiv. Derfor blev jeg simpelthen så glad, da jeg så, at det var vores fokus i DSU, og så havde jeg bare lyst til at være en endnu større del af den kamp”.