Frederik Vad, forbundsformand

Da jeg var lille, havde vi en regel i skolegården i Vipperød om, at der skulle være det samme antal mennesker på hvert hold i en slåskamp. Men der går åbenbart tre kandidater til og medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten på én forbundsformand for DSU. Det tager jeg som en kompliment. Derudover er der ikke meget godt at sige om det modsvar, som Enhedslisten i København (Politiken, 14. marts) giver på mit indlæg om forslaget til regulering af nattelivet (Politiken, 10. marts). Enhedslisten-medlemmernes svar er et forsøg på at aflede opmærksomheden fra det faktum, at Enhedslisten har ondt af de privilegerede borgere i Indre By i København, når de konstant brokker sig over nattelivet.

Skribenterne påstår fejlagtigt, at jeg har anklaget dem for at ønske at skære i natbevillingerne i København. Det har jeg aldrig gjort. Jeg har til gengæld beskyldt Enhedslisten og Alternativet i København for at ville skære i natbevillingerne i Indre By for til gengæld at sprede nattelivet rundt i København. Det synes jeg både er en fejlagtig og ikke-venstreorienteret politik for byudvikling i landets hovedstad.

Hvorfor glæder man sig ikke over, at unge fra Roskilde, Køge og Herlev bruger Indre By aktivt fredag aften?

Hvorfor skal det blive mere besværligt for unge fra Amager og Vanløse at finde og skabe et sammenhængende unge- og fest-natteliv? Hvorfor glæder man sig ikke over, at unge fra Roskilde, Køge og Herlev bruger Indre By aktivt fredag aften? Spreder man nattelivet for alle vinde, vil det ramme de unge hårdt. Det forholder tæskeholdet fra Enhedslisten sig ikke til.

Til gengæld holder man fast i, at det er synd for beboerne i Indre By. De har ellers landets mest privilegerede adresser. Deres klynk er ikke til at holde ud at høre på.

Alle med kendskab til de boligområder i centrum af København ved, at mange af beboerne i tide har købt billige andelslejligheder, som nu er millioner værd. Mange bor i billige lejligheder, som de giver videre til venner og familie. Alt, hvad hjertet begærer, er uden for deres hoveddør. Alligevel ligger deres effektive lobbyarbejde som en dyne over Københavns Rådhus.

Et af venstrefløjens største problemer i vores tid er, at den viser solidaritet med de forkerte

Til beboerne i Indre By fristes man til at sige: Så flyt dog! Jeg tror, mange i Husum eller Sundbyvester gerne vil bytte. Mange bytter gerne en fredelig fredag og lørdag aften for perfekt beliggenhed, forretninger, høje friværdier eller billige lejemål.

Et af venstrefløjens største problemer i vores tid er, at den viser solidaritet med de forkerte. Listen over sociale problemer i København er ellers lang. Måske skulle Enhedslisten og Alternativet få finjusteret deres sociale kompas.

 

Debatindlæg i Politiken 21. marts 2021.