Artikel af Frederik Vad Nielsen

 

Det syder og bobler i DSU. Siden sommerferien har organisationen kørt valgkamp i hele landet, og overalt vil unge mennesker blive tilbudt at komme med i #EnNyStartForDanmark!

 

DSU er ikke en valgkampsorganisation. Vi er et politisk fællesskab for unge, der har til formål at udvikle nye politiske svar på morgendagens udfordringer. Men forudsætningen for at vi kan sikre socialdemokratisk forandring i Danmark, er at vi får en ny regering og en ny start for Danmark. Derfor kommer vi til at bruge den kommende tid på at få så mange unge som muligt med i vores kamp!

 

KICKSTART AF ”EN NY START FOR DANMARK”

Tirsdag d. 14. august kickstartede DSU vores folketingsvalgkamp ved en stor valg-kickoff på Amager i København. Over 100 DSU’ere deltog i vores kickstart, hvor partiformand Mette Frederiksen dukkede op og sendte alle DSU’ere afsted på kampagne i hovedstaden med overdrevet gejst.

 

Siden da er der foregået kampagne på uddannelsesinstitutioner landet over hver eneste dag, flere steder i landet samtidig, og i weekenderne har DSU været til stede på lokale folkemøder og markeder overalt i Danmark. Der er ingen tvivl om at DSU fører den stærkeste og mest ambitiøse folketingsvalgkamp, sammenlignet med alle andre politiske ungdomsorganisationer. Det kan vi godt være stolte af!

 

12 DANMARKSMÅL FOR EN NY REGERING!

DSU vil ikke kun have en ny regering for at få mere sympatiske ministre placeret centralt på Slotsholmen. Vi vil først og fremmest have en ny regering, fordi vi ønsker at skabe reel forandring i vores samfund. Derfor har DSU udviklet ”12 danmarksmål for en ny regering”-kampagnen, som var DSU’s hovedbudskab på Socialdemokratiets kongres d. 22.-23. september 2018. De 12 danmarksmål er en vision for Danmark i år 2030, og et bud på hvordan vi skaber et mere socialt retfærdigt samfund med frihed til flere. DSU kommer til at bruge alle vores kræfter på at trække Danmark i retning af de 12 danmarksmål, og udvikle konkret politik der forhåbentligt kan inspirere partiet til at trække i den retning. Vi er klar til at skabe et andet Danmark end det vi har i dag!

 

GLEM IKKE FORDELINGSPOLITIKKEN!

I de sidste par måneder har DSU på forskellig vis forsøgt at sætte fokus på vigtigheden af fordelingspolitik. Overalt i Europa ser vi hvordan identitetspolitik er ved at æde de socialdemokratiske partier, og den udvikling har også ramt de politiske ungdomsorganisationer. Dagsordener som tilbagetrækning, arbejdsløshedsunderstøttelse, arbejdsmiljø og uddannelse til dem der mangler, fortrænges af dagsordener som klima, miljø, ligestilling og integration. Det er ikke en holdbar udvikling for en bevægelse, der først og fremmest har til formål at ændre på de grundlæggende fordelingspolitiske magtstrukturer i vores land. Derfor vil DSU fortsætte med at sætte fokus på regulering af finanssektoren, uddannelse til alle, et mere trygt arbejdsmarked og værdig tilbagetrækning for nedslidte. Her skylder Socialdemokratiet klare svar – både i Danmark og i resten af Europa!