I 50 år har skiftende regeringer ikke rykket et komma i abortloven. Det ser ud til at ændre sig nu, hvor Socialdemokratiet og regeringen lægger op til at hæve abortgrænsen til 18 uger. Men det er ikke nok, mener DSU’s forbundsformand, Katrine Evelyn Jensen:

“Det er megafedt, at Socialdemokratiet vil hæve ambitionerne på abortområdet efter pres fra DSU. Men vi mener ikke, at de går langt nok. For os er abortrettigheder lig med frihed, og derfor ser vi gerne en højere grænse på mindst 20 uger. Og gerne endnu mere, hvis det er muligt. For det handler om frihed og kvinders selvbestemmelse”, udtaler Katrine Evelyn Jensen.

Det er så afgørende, at unge piger og kvinder kan få foretaget en abort uden forældresamtykke

Udover at hæve abortgrænsen til 18 uger, lægger regeringen også op til, at unge kvinder mellem 15-17 år skal have mulighed for at få foretaget en abort uden forældresamtykke.

“Det er så afgørende, at unge piger og kvinder kan få foretaget en abort uden forældresamtykke. For vi ser desværre i nogle familier med social kontrol, at det er fædrene, der træffer en så livsomvæltende beslutning for deres døtre, uden at inddrage dem overhovedet. Derfor er denne del af forslaget virkelig frihedsættende for mange unge piger, særligt i minoritetsmiljøer”, forklarer Katrine Evelyn Jensen.

Nu bliver næste skridt at hæve ambitionerne på området endnu mere. For jeg orker faktisk ikke at vente 50 år mere på forbedringer i abortlovgivningen

På Kvindernes Internationale Kampdag i år slog DSU et slag for bedre abortrettigheder under titlen “100 grunde til 20 uger”. Det er afgørende, at unge træder frem, når de “gamle” står i stilstand, mener Katrine Evelyn Jensen:

“DSU er et forandringsfællesskab. Vi kan skabe forandringer internt i Socialdemokratiet. Det har vi set med flere investeringer til erhvervsuddannelserne og mange andre ting. Nu ser vi det med partiets højere ambitioner på abortområdet. Det er DSU’s indflydelse, når det er allerbedst. Men vi er ikke færdige endnu. Nu bliver næste skridt at hæve ambitionerne på området endnu mere. For jeg orker faktisk ikke at vente 50 år mere på forbedringer i abortlovgivningen.”

For yderligere information kontakt DSU’s forbundsformand, Katrine Evelyn Jensen, på tlf.: 26 12 58 58 eller på mailadressen kej@dsu.net.