DSU bringer en efterlysning af udenrigsminister Martin Lidegaard, som ifølge ungdomsorganisationen ikke har meldt tilstrækkeligt klart ud, at Danmark fordømmer Israels landoffensiv i Gaza. Krigen i Gaza har allerede haft store humanitære omkostninger, og israelske militæroperationer har allerede dræbt og såret adskillige uskyldige og børn.

Ifølge forbundsformand Alexander Grandt Petersen, har Danmark et ansvar for at gå forrest i forsøget på at sætte en stopper for Israels aggressioner og den lange besættelse af Palæstina.

”Vi skal have stoppet krigen nu, før endnu flere børn og uskyldige dræbes eller såres. Det er en utrolig ulige kamp, vi er vidne til, og derfor må det internationale samfund tage konkrete skridt for at stoppe Israels aggressioner. Jeg savner, at Danmark går forrest. Det er ikke nok at stoppe de nuværende kampe mellem Israel og Hamas. Presset må lægges på Israel for en gang for alle at stoppe besættelsen. Jeg opfordrer derfor på det kraftigste Martin Lidegaard og resten af regeringen til at skride til handling.”, udtaler Alexander Grandt Petersen.

Bosættelserne er en de facto annektering af de palæstinensiske områder. Det er ikke nok at opfordre virksomheder og borgere til en frivillig boykot af varer fra bosættelserne. Danmark må skride til handelssanktioner, der forhindrer samhandel med de israelske bosættelser;

”Så længe israelske bosættere tiltvinger sig mere og mere af det palæstinensiske areal, vil vi ikke kunne se en fredelig løsning på konflikten. Vi må derfor gøre meget mere for at sende et klart signal om, at bosættelserne er fuldstændigt uacceptable. Vi skal skride til handling og sikre en total boykot af handel med varer, tjenesteydelser og finansielle transaktioner mellem Danmark, EU og bosættelserne. Uden en holdbar tostatsløsning, kommer der aldrig varig fred i Israel og Palæstina. De velmenende henstillinger fra verdens ledere overfor Israel er ikke nok. Benjamin Netanyahu skal presses til en løsning,” slutter Alexander Grandt.

For yderligere kommentarer, kontakt forbundsformand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Alexander Grandt Petersen på tlf. 40955300