Af Thomas Skriver, afgået formand i Metal Ungdom

 

Kære gode venner i DSU

Igennem de seneste to og et halvt år har mit fokus – som formand for Metal Ungdom – været at samarbejde med andre organisationer på tværs af politiske skel for at sikre størst muligt udbytte for arbejdet til de lærlinge, jeg repræsenterede. Kampene og sejrene var mange, og jeg har mødt mange gode kræfter.

Alligevel skiller DSU sig klart ud som den stærkeste, mest loyale og selvstændigt politisk tænkende forening!

Når virksomhederne ikke tog ansvar. Når de blå partier satte skattesænkninger over både velfærd og lærepladser til lærlinge. Og når de unges interesse for faglige uddannelser styrtdykkede.

Selvom vi har fået en socialdemokratisk regering, som allerede nu er i gang med at rydde op i det borgerlige rod, så er kampen slet ikke slut

Så tog vi sammen kampen op og talte med en fælles stærk røst til alle, der ville lytte, lige fra debatspalter til Folketinget. Og blev det nødvendigt, så sparkede vi de lukkede døre ind og gjorde krav på indflydelse. Vi har gennem de sidste par år taget arbejdshandskerne på og skabt flere resultater, end jeg turde drømme om.

DSU er garant for forandring. Og selvom vi har fået en socialdemokratisk regering, som allerede nu er i gang med at rydde op i det borgerlige rod, så er kampen slet ikke slut. Det nytter ikke at sidde på hænderne, når der stadigvæk er mangel på faglært arbejdskraft, og der stadigvæk er en kæmpe skævvridning på erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser.

Jeg ved, at I vil fortsætte det tætte samarbejde med Metal Ungdom – til gavn for både lærlinge og samfundsøkonomien. Det er nødvendigt med stort fokus på det private arbejdsmarked, som til stadighed bliver et mindre og mindre emne i den offentlige debat. Et emne der kræver at de lange samfundsøkonomiske briller bliver støvet af og taget i brug.

DSU er garant for forandring

Tak til alle, jeg har mødt på min vej.

Tak til alle, jeg mødte i forbindelse med VPG-forløbet (voksenpædagogisk grunduddannelse, red.) i DSU, for at tage pænt imod en, der ikke har haft sin politiske opdragelse udelukkende i DSU. Og en særlig og dybfølt tak til Frederik, Morgan og Katrine (tidligere Anna) for et godt og fortroligt samarbejde.

Jeg fortsætter heldigvis som underviser i DSU’s unikke uddannelses- og kursussystem, hvor jeg først lige er begyndt. Så et egentlig farvel er dette ikke. Og mon ikke jeg fortsætter kampen for et friere og mere solidarisk Danmark fra en anden platform?

Vi ses venner!