Af: Dastan Marouf og Cari Alexandra Moreno

 

DSU har i flere år haft et stærkt partnerskabsprojekt med sin filippinske søsterorganisation, Akbayan Youth. I år har vi, Cari og Dastan, været så heldige at være næste runde af ungdomsledere i projektet, som går under navnet “Youth For Sustainable Change 2.0”.

 

Vi er to almindelige DSU’ere, som har været aktive i henholdsvis DSU København Nord og DSU Roskilde i et par år. Vi har hver vores egne erfaringer med DSU fra lokalt bestyrelsesarbejde til nationale valgkampagner. Derudover er vi begge blevet færdige med gymnasiet, og bruger vores sabbatår på dette projekt. Det kan roligt siges, at vi begge er meget spændte på at få lov til at arbejde frivilligt som fuldtids DSU’ere de næste par måneder, og ikke mindst vise hvad vores organisation har at byde på af ressourcer til vores Filippinske kammerater.

 

MOD HIMMELBJERGET I MODVIND

Vi er selvfølgelig også en del af en større projektgruppe, men vores filippinske kolleger og ungdomsledere hedder Cassandra og Gabriela. De har begge to en del erfaringer med at føre kampagnearbejde og politik dog med helt andre rammer end vores. De har begge været engagerede i deres universiteters studenterråd, og bærer en imponerende energi for at skabe forandring. For det politiske landskab de tackler, er et helt andet end det her i Danmark, og kan mest af alt sammenlignes med at cykle op ad Himmelbjerget med modvind af orkanstyrke – ikke fedt. Politisk apati, krænkelse af menneskerettigheder og stærkt konservative værdier er hverdagskost, når man er ungdomspolitiker i Filippinerne, så der er ikke mangel på kampe at begynde med.

 

KÆMPER FOR DEMOKRATI!

Vores mission er i det store hele at styrke Akbayan Youth, så de kan have større stemme i deres demokrati og lokalsamfund.

 

Helt konkret skal vi ned og arbejde med at udvikle organisationen organisatorisk. Der er en masse ildsjæle i Akbayan, men lige nu er der nogle benspænd, der gør det sværere for dem at skabe den forandring der er brug for.

 

Mange af Akbayans menneskelige og økonomiske ressourcer er nemlig centreret omkring hovedstaden, Manila, mens andre lokale afdelinger bliver overset. Vores mål er, at de får skabt dygtige ungdomspolitikere, også uden for hovedstaden – det dur jo ikke med sådan noget Manilari.

 

Indtil videre har de to filippinske ungdomsledere været her i en måned, og den er blevet brugt på at rejse rundt i Danmark og opleve dansk kultur og politik. Vi har mødt lokale afdelinger, politikere og en masse organisationer. Når vi endelig kommer derned skal vi rejse rundt til de forskellige afdelinger i landet og afholde kurser om bl.a. fundraising, organisatorisk udvikling og sociale medier. Derudover skal vi starte nye afdelinger op i diverse distrikter, så organisationen kan række ud til alle.

 

Vi glæder os rigtig meget til at vise hvad DSU har at byde på, også uden for danske rammer – og vi skal selvfølgelig nok sørge for at holde jer opdateret på alle måder, når der sker noget dernede!