LGBT+

Frihed og ligeværd er to af de allermest grundlæggende værdier for DSU og den socialdemokratiske arbejderbevægelse. I disse værdier ligger også troen på tolerance, mangfoldighed og næstekærlighed. Alle har ret til at være den, de er. Ingen skal udsættes for had, forfølgelse eller diskrimination på baggrund af deres køn eller seksualitet.

I Danmark er vi nået langt. Vi var det første land i verden til at tillade registrerede partnerskaber for homoseksuelle. Homoseksuelle par har fået ret til at adoptere og flere har fået adgang til fertilitetsbehandling. I 2012 lykkedes det Socialdemokratiet at indføre homoseksuelles ret til at blive viet i den danske folkekirke. Siden har vi muliggjort juridisk kønsskifte og fjernet transkønnethed fra listen over psykiske sygdomme.

DSU og Socialdemokratiet har altid gået forrest på LGBT+-dagsordenen. Sammen med den øvrige venstrefløj og LGBT+-miljøet har vi gennem årtier flyttet hegnspæle for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner. Men vi er stadig ikke i mål.

DSU vil fratage vielsesbemyndigelsen fra præster og andre viemyndige, hvis de nægter at vie homoseksuelle. Ingen skal udsættes for diskrimination i Folkekirken eller noget andet sted.

DSU vil sætte langt hårdere ind mod hadforbrydelser. Ingen skal se sig over skulderen, fordi de går hånd i hånd med den, de elsker.

Derudover vil DSU også sætte fokus på LGBT+-miljøet og alternative familieformer i seksualundervisningen i folkeskolen.

Færdigheder

Indsendt den

20. januar 2019