International solidaritet

International solidaritet er en vigtig værdi for DSU. Den socialdemokratiske arbejderbevægelse er en international bevægelse, og vores solidaritet kender ingen landegrænser.

Grænseoverskridende udfordringer kræver grænseoverskridende løsninger. Derfor står DSU vagt om internationale organisationer som FN, EU og Europarådet, der i årtier har været vigtige aktører i det internationale samfund. Organisationerne er ikke perfekte – Men vi kan heller ikke undvære dem.

Klimaforandringerne, flygtningekrisen og regulering af finanssektoren er gode eksempler på områder, der kræver et stærkt internationalt samarbejde. Derudover holder DSU et vågent øje med den stigende økonomiske ulighed på verdensplan. Vi vil blandt andet oprette en Afrika-fond til målrettede, langsigtede investeringer på det afrikanske kontinent.

DSU indgår i et tæt samarbejde med vores politiske søsterorganisationer i hele verden. Vi er en del af Young European Socialists, som er det europæiske socialdemokrati, PES’, ungdomsforbund. Vi er ligeledes en del af International Union of Socialist Youth, hvor socialistiske ungdomsorganisationer fra hele verden mødes for at finde fælles løsninger på fælles problemer.

DSU driver desuden en række solidaritetsprojekter i tredjeverdenslande. DSU har blandt andet hjulpet vores søsterorganisationer i Fillippinerne, Palæstina og Libanon med at opbygge stærkere organisationer.

Færdigheder

Indsendt den

20. januar 2019