En ny trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter skal skaffe flere lærepladser, mindske frafaldet på erhvervsuddannelserne og i den sidste ende sikre at flere vælger at blive faglærte. Hvad går aftalen ud på? Vil den løse problemerne? Og kan den stå alene, når vi skal adressere de enorme rekrutteringsudfordringer? Nicolai Bentsen får blandt andet børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i studiet til debat om aftalen.

 

Sådan lød beskrivelsen af et afsnit i podcasten “Verdens lykkeligste arbejdsmarked” på Radio4, hvor to fagligt aktive DSU’ere – Carl Emil Lind og Mathias Vinholt – deltog for at give deres besyv på den nye trepartsaftale.

Carl Emil Lind er i gang med en fireårig erhvervsuddannelse til industriktekniker. Han er valgt som faglig sekretær i DSU (og dermed formand for Fagligt Udvalg) og er desuden medlem af Metal Ungdom og lærlingeformand i Metal Hovedstaden.

Mathias Vinholt er elektrikerlærling og formand for Dansk El-Forbund Ungdom. Han er tidl. afdelingsformand i DSU København City og har siddet i DSU’s nationale forretningsudvalg.


 

Du kan høre udsendelsen fra d. 30. november her.

Følg DSU’s faglige arbejde på Facebook-siden for Fagligt Udvalg i DSU.

Læs mere om trepartsaftalen i pressemeddelelsen fra Børne- og Undervisningsministeriet.