Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Påskekursus 2019

18. april 2019 kl. 12:00 - 22. april 2019 kl. 12:00

Kr. 600

Påskekusus er i år fra torsdag d. 18. – mandag d. 22. april 2019, og vi skal igen i år være i det skønne østjyske, nemlig på Rønde Høj – og Efterskole.

______________________________________________________

KURSER:

UNGDOMSLEDER
Vil du være en dygtig politisk leder, der kan skabe begejstring blandt frivillige og løfte politisk forandring? Så tilmeld dig Ungdomslederkurset, hvor du får redskaber til ledelse af frivillige, opbygning og ledelse af kampagner, organisering af unge mennesker og projektstyring. Du vil lære mange nyttige ting, som du kan bruge både i og udenfor DSU.

Undervisere: Astrid Hass og Jakob Sørensen.

SOCIALDEMOKRATISK MENINGSDANNER
Vil du blive dygtig til at tage ordet i debatten, og få talt ungdommen i socialdemokratisk retning? Så tilmeld dig dette meningsdannerkursus, hvor du bliver trænet i at holde taler, debattere og udvikle politik. Kurset vil i høj grad være baseret på øvelser, hvor det er dig som kursist der bliver trænet i at komme frem med dine holdninger. Stærke meningsdannere og debattører er afgørende for at vi i DSU kan indfri vores politiske mål.

Undervisere: Jannik Juul Johansen og Katrine Evelyn Jensen

ULIGHED I SUNDHED
Danmark er et af verdens mest lige samfund, men forskellene bliver store, når det handler om borgernes sundhed. På tværs af sociale skel, er der store forskel på hvor sunde vi er, og hvor lang tid vi lever. Meld dig til kurset Ulighed i sundhed, og lær om hvorfor vi har set denne udvikling i Danmark, og vær med til at finde politiske løsninger der kan oplæse uligheden indenfor sundhed.

Undervisere: Lars Møller Pedersen og Simon Eriksen

FREMTIDEN FOR DEN DANSKE MODEL
Kursustekst: Medlemstallet i den røde fagbevægelse er nedadgående, og samtidig så ser vi en udvikling hvor virksomheder som Ryanair, Amazon m.fl. presser løn og arbejdsvilkår. Flere og flere danskere bliver ansat i servicefag, der typisk har haft en lav organiseringsgrad. Meld dig til kurset Fremtiden for den danske model, og lær om hvorfor udviklingen har været som den har været på arbejdsmarkedet, samt hvad vi kan gøre for at bevare vores fremragende arbejdsmarkedsmodel.

Undervisere: Mathias Vinholt og Victoria Bonderup

SOCIALDEMOKRATISK EUROPA
Den 26. maj er der valg til Europa-Parlamentet, og for os socialdemokrater kommer valget til at blive en skæbnestund. Med et britisk exit på vej og en socialdemokratisk nedsmeltning i mange af de store lande, kommer den socialdemokratiske gruppe i parlamentet på skrump. Hvad skal være de socialdemokratiske pejlemærker i Europa for vores generation? Meld dig til kurset Socialdemokratisk Europa, og vær med til at formulere svarene.

Undervisere: Julie Frølich og Esben Korsgaard

DEMOKRATISK SOCIALISME I 2019

Den demokratiske socialisme bliver trængt tilbage over hele den vestlige verden, og i stedet vinder nye politiske bevægelser, højrefløjen og populister fra alle sider af det politiske spektrum frem. I Danmark står Socialdemokratiet stadig med nogenlunde samme opbakning, som vi har haft de seneste årtier. Hvad kan andre socialdemokrater lære af Danmark? Og hvad kan vi lære af historien? Meld dig til dette kursus, og få en grundig indføring de forskellige hovedstrømninger i den demokratiske socialisme, og være med til at formulere fremtidens ideologiske svar.
Kurset er på højt niveau.

Undervisere: Lasse Haugaard og Morgan Krüger.

HVOR SKAL PENGENE KOMME FRA?

Den økonomiske politik er altafgørende for, hvad der kan lade sig gøre på alle andre politiske områder. De økonomiske regnemodeller afgør i moderne politik, hvilke tiltag der bliver set som ansvarlige og afgør ofte hvad der kan lade sig gøre politisk. Er de økonomiske regnemodeller en politisk spændetrøje for os socialdemokrater, eller kan vi bruge regnemodellerne anderledes til vores egen fordel? Meld dig til dette kursus og bliv klogere på den økonomiske politik.
Kurset er på højt niveau.

Undervisere: Simon Krog og

Detaljer

Start:
18. april 2019 kl. 12:00
Slut:
22. april 2019 kl. 12:00
Pris:
Kr. 600
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://dsu.nemtilmeld.dk/205/

Arrangør

Morgan Krüger
Telefon:
40955400
E-mail:
mk@dsu.net
Hjemmeside:
www.dsu.net

Sted

Rønde Højskole
Skolevej 2
Rønde, DK 8410 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
71709191