Danmarks Socialdemokratiske Ungdom(DSU) kritiserer i dag regeringen for ikke at bidrage nok til at løse den enorme flygtningekrise der er kommet i kølvandet på borgerkrigen i Syrien og Islamisk Stats fremfærd i Mellemøsten.

DSU’s forbundsformand, Alexander Grandt Petersen udtaler: “Vi står i den mest voldsomme flygtningekrise siden anden verdenskrig. Aldrig har så mange mennesker været på flygt. I en sådan situation ligger det mig ganske fjernt, at Socialdemokratiet ikke vil være villig til at finde en seng, mad og tag over hovedet til mennesker der i den grad befinder sig i elendigheden.”

DSU foreslår helt konkret, at Danmark øger antallet af kvoteflygtninge fra Syrien og Nordirak og dropper den evindelige snak om, at Danmark skam hjælper til i nærområderne. Det vil gøre en konkret forskel for noget af de svageste syriske flygtninge.

“De politikere der bilder sig ind, at vi alene kan løse den her udfordring ved at lade nærområderne træde til, har simpelthen ikke forstået omfanget af den her krise. Allerede nu er mere end 1,5 mio. mennesker flygtet til nabolandene, der efterhånden er fyldt til bristepunktet. Det er en kvalm form for vasken hænder. En falsk solidaritet, hvor problemerne skal holdes på behændig afstand.” slår Alexander Grandt Petersen fast.

DSU opfordrer moderpartiet til at kaste sig ind i kampen for en solidarisk flygtningepolitik, i stedet for at lægge sig ned for folkeopinionen. Flygtninge må ikke behandles som indvandrere.

“Socialdemokratiet kan ikke behandle flygtningespørgsmålet som var det det samme som indvandringspolitikken. Vi må kunne levere et alternativ til den flygtningepolitik som højrefløjen står for og insistere på, at danskerne skam har hjerterum nok.” afslutter Alexander Grandt Petersen.

Kontakt:
Alexander Grandt Petersen
Forbundsformand, DSU
40 95 53 00
agp@dsu.net