Af Andreas Petersson

I disse dage – fra den 12. til 22. august – løber WorldPride af stablen i København.

Danmark er et af de mest frie og lige lande i verden, og vi er heldigvis kommet langt, når det gælder frisind, ligeværd, mangfoldighed og tolerance. Men vi er ikke i mål endnu!

I forbindelse med den igangværende Pride-uge lancerer Danmarks Socialdemokratiske Ungdom nu udspillet “Stop hadforbrydelser”. En politisk udtalelse, som distrikt DSU København har været forslagsstiller på, og som er vedtaget af DSU’s hovedbestyrelse.

Alt for mange LGBTI-personer oplever at blive udsat for hadforbrydelser – på baggrund af deres seksuelle orientering eller kønsidentitet. Det vil DSU ikke acceptere!

Vi gør simpelthen ikke nok for at forhindre hadforbrydelser i dag

 

En basal menneskeret og kernesocialdemokratisk

Hos DSU København glæder man sig over, at udtalelsen – efter behandling på et hovedbestyrelsesmøde – nu er officiel DSU-politik.

“Det er en fuldstændig basal menneskeret, at man ikke skal frygte vold og verbale overgreb på grund af sin seksualitet, kønsidentitet eller noget helt tredje. Frihed og tryghed til at være den du er, og elske den du vil, er en kernesocialdemokratisk kamp. Men vi gør simpelthen ikke nok for at forhindre hadforbrydelser i dag”, siger Sofie Kümpel, distriktssekretær i DSU København.

På dette års Ankersminde Festival – DSU’s traditionsrige sommerlejr – blev udspillet også overrakt til beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S), da han var forbi DSU Københavns camp på sommerlejren.

Noget kunne tyde på, at Peter Hummelgaard, som er tidligere forbundsformand i DSU, har taget godt imod DSU’s udspil. I en pressemeddelelse fra den 12. august udtaler Hummelgaard bl.a. følgende:

“Jeg er stolt af, at Danmark i årtier har været et foregangsland i kampen for frihed og plads til forskellighed. Vi er kommet langt herhjemme, men vi er ikke i mål. Til efteråret fremsætter regeringen derfor et lovforslag, der gør det helt klart, at LGBTI-personer er beskyttet mod hadforbrydelser, hadfulde ytringer og forskelsbehandling”.

Til efteråret fremsætter regeringen et lovforslag, der gør det helt klart, at LGBTI-personer er beskyttet mod hadforbrydelser

Torsdag d. 19. august tager distriktssekretær Sofie Kümpel og Gry Grave fra DSU København Nord ind på Christiansborg for at aflevere “Stop hadforbrydelser”-udspillet til de socialdemokratiske folketingsmedlemmer.

 

Du kan læse udspillet her.