Skolevalget er udskrevet, og DSU skal sætte sig på dagsordenen og debatterne. Derfor har vi samlet en stærk gruppe af DSU’ere til at repræsentere vores organisation og Socialdemokratiet. Her kan du møde tre, der slet ikke har debatteret til et Skolevalg før.

De er dygtige, de er skarpe, og de er rigtig modige. DSU’s debattørkorps består af de dygtigste DSU’ere fra hele landet, der skal overbevise danske skoleelever om den socialdemokratiske sag. De er også modige, og for nogle af dem er det endda deres første skolevalgsdebat.

En af dem er Human Bostani Nehzad, der er medlem af DSU Amager i København. Han er ikke uerfaren, når det kommer til at debattere, men det er første gang, han skal overbevise så mange elever om at stemme på de røde demokrater.

Jeg er super spændt på at debattere. Jeg glæder mig, og jeg tror på, at jeg kan tage en masse med mig derfra. Man tager nogle oplevelser med, men man tager også erfaring med. Det giver også bare styrke, at man kan debattere på et højere plan, end hvad man tidligere har gjort, siger han.

Og Human Bostani Nehzad ser det også som vigtigt, at man generelt deltager i flere og flere debatter.

For hver gang man debattere, så bliver man bare bedre til at overbevise andre om ens holdning. Og det er en styrke, som er enorm vigtig i et demokratisk samfund, siger han.

Ud af sin comfort-zone

En anden ny debattør, som også er ret ny i DSU-regi, er Fahmi Jama, der er medlem i DSU København Nord.

Jeg er selvfølgelig spændt og mest af alt bange for at falde fuldstændig igennem, siger han.

Han var fra starten af faktisk slet ikke overbevist om, at han skulle være med til at debattere.

Oprindeligt ville jeg faktisk ikke, fordi min tunge har det med at slå knuder, når jeg skal tale eller debattere foran en forsamling. Men en god snak med en ven overbeviste mig om, at jeg burde prøve det, siger Fahmi Jama.

Og han er rigtig glad for sin beslutning og mangler bestemt ikke gejst:

Jeg er overbevist om, at det er godt at komme ud af sin ”comfort-zone” og udfordre sig selv lidt. Jeg håber selvfølgelig, at jeg med min indsats kan bidrage til DSU’s valgsejr og samtidig blive en bedre debattør.

Vi skal kæmpe for den rigtige frihed

Den sidste af de nye debattører, vi skal møde, er Marie Møller Foged fra DSU Viborg.

Jeg husker selv, hvordan det var at gå i folkeskole, og der kom debattører ud til ens skole. Jeg syntes, det var så dygtige og modige, siger hun.

Hun blev meget interesseret i politik og meldte sig ind i DSU allerede, da hun gik i 1.g, fordi hun gerne ville blive klogere på samfundet. Nu står hun så og skal for første gang overbevise skoleelever om, at de skal stemme på socialdemokratismen.

Selvfølgelig er det nervepirrende, men jeg glæder mig utrolig meget. Jeg elsker at snakke med unge mennesker og høre om deres holdninger. Så det her bliver bare så spændende, siger Marie Møller Foged.

Og hun har i hvert fald ét vigtigt argument med:

Sammen er vi stærkere, og det vil jeg så gerne give med videre, og så skal vi kæmpe for den rigtige frihed. Fællesskabets frihed. Det glæder jeg mig til.

Valg og valgfest

Torsdag den 31. januar skal eleverne til stemmeurnerne, og om aftenen er Socialdemokratiet forhåbentlig det største parti blandt landets ældste folkeskoleelever. Rundt om i landet holder DSU’ere valgfest, hvor vi forhåbentlig kan fejre en sikker sejr. Du kan tilmelde dig DSU’s valgfest her.

JSH