Af Rasmus Holme, netop afgået forperson i Lærerstuderendes Landskreds

 

Kære DSU

Gennem de sidste to år har jeg været forperson i Lærerstuderendes Landskreds. En studenterfagforening for alle de folkeskolelærerstuderende i Danmark. En studenterfagforening som er kendetegnet ved at kæmpe for vores medlemmer, for skolebørnene, for folkets skole.

I kampen for ordnede arbejdsforhold, i kampen for en mere praksisorienteret læreruddannelse og i kampen for verdens bedste læreruddannelse har jeg oplevet DSU som en af de væsentligste allierede. Det skal I have kæmpe tak for.

Jeg har sjældent oplevet et samarbejde, som det jeg har haft med DSU

Jeg har gjort en ære ud af at samarbejde med alle, der ønskede at samarbejde. Alle vi delte kampe med. Dette hvad end det har været i elev- og studenterbevægelsen, fagbevægelsen, partier eller alverdens meningsdannere. Men jeg har sjældent oplevet et samarbejde, som det jeg har haft med DSU. I kan noget særligt.

Det, der er særligt ved jer, og som adskiller jer fra langt de fleste af de politiske mennesker, jeg har samarbejdet med i min tid i spidsen for de lærerstuderende, er, at I udvikler politikken sammen med os. Ikke for jer selv. Ikke for os. Men med os.

Den samskabelse har betydet, at nedskæringerne på uddannelse nu er lagt i graven, at uddannelsesloftet er revet ned, og at regeringen nu har nedsat en udviklingsgruppe, der skal sikre endnu dygtigere skolelærere ved hjælp af blandt meget flere, længere og bedre praktikker.

I insisterer på et lyttende, respektfuldt og fortroligt samarbejde med sådan nogle som mig

For den samskabelse skal der derfor, fra en afgået fagforeningsmand og studenterrepræsentant, hermed lyde en kæmpe tak.

DSU er i sandhed med til at skabe forandring. Fordi I tør give mikrofonen til os. Fordi I insisterer på et lyttende, respektfuldt og fortroligt samarbejde med sådan nogle som mig.

Så kære DSU. Tusind tak for rejsen. Det har i sandhed været en fornøjelse.

Jeg håber, at I vil fortsætte det tætte samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds, så vi SAMMEN kan skabe forandring til gavn for landets lærerstuderende, skolebørn og ikke mindst folkets skole.

 

Kammeratlige hilsner
Rasmus Holme Nielsen